Μετατροπή πισίνας σε Οικολογική

από Μαρ 10, 2022

Μετατροπή πισίνας σε Οικολογική

Το σύστημα βιολογικών φίλτρων που προσφέρει η εταιρία μας, επιτρέπει την μετατροπή μιας συμβατικής πισίνας είτε σε Φυσική Πισίνα – Λίμνη Κολύμβησης είτε σε μια Οικολογική πισίνα.

Η διαδικασία της μετατροπής βέβαια δεν είναι απλή. Όπως συμβαίνει και σε μια συμβατική πισίνα, όταν χρειαστεί να αντικατασταθεί το φίλτρο της, και ανάλογα με την επιλογή που θα κάνουμε, θα προκύψουν σημαντικές εργασίες αναδιάταξης των χώρων που καταλαμβάνει.

Σε κάποιες περιπτώσεις για τη Μετατροπή πισίνας σε Οικολογική, μπορούμε να αφήσουμε σε χρήση το υπάρχων σύστημα κυκλοφορίας του νερού. Ωστόσο τα συστήματα χημικής επεξεργασίας του νερού θα πρέπει να απομακρυνθούν.

Μετατροπή πισίνας  σε Οικολογική 

Η μετατροπή μιας συμβατικής πισίνας με επιφανειακούς απορροφητήρες (skimmer) είναι η πιο εύκολη καθώς έχουμε τρεις τουλάχιστον εναλλακτικούς τρόπους μετατροπής της. Στη συνέχεια παραθέτουμε διαγράμματα με τους διαφορετικούς τρόπους μετατροπής μιας πισίνας ΑΒΓΔ

Στη πρώτη περίπτωση για τη Μετατροπή πισίνας σε Οικολογική, μειώνουμε την επιφάνεια της πισίνας δημιουργώντας  στο εσωτερικό της χώρο για την τοποθέτηση των βιολογικών φίλτρων και του νέου επιφανειακού απορροφητήρα

Στη δεύτερη περίπτωση, για Μετατροή πισίνας σε Οικολογική, δημιουργούμε χώρο τοποθέτησης των βιολογικών φίλτρων και του νέου επιφανειακού απορροφητήρα στο εξωτερικό της πισίνας, και σε επαφή με την υπάρχουσα κατασκευή

 

 

Στη τρίτη περίπτωση, για Μετατροπή πισίνας σε Οικολογική εξασφαλίζουμε τον χώρο για την τοποθέτηση των βιολογικών φίλτρων και τον καθαρισμό του επιφανειακού νερού, με την δημιουργία καταρράκτη υπερχείλισης στη μία μεγάλη πλευρά της πισίνας

Για τη μετατροπή αυτής της κατηγορίας απαιτείται αρκετός χώρος στην περίμετρο της πισίνας, αλλά και το κατάλληλο φυσικό περιβάλλον.

Στην περίπτωση αυτή μειώνουμε το ύψος των τοιχίων της πισίνας, τουλάχιστον στις 3 πλευρές της, για να δημιουργήσουμε χώρους αβαθών περιοχών, αλλά και χώρο τοποθέτησης των βιολογικών φίλτρων.
Η όλη κατασκευή απαιτεί την συνεργασία και ειδικού αρχιτέκτονα για να καθοριστεί το σχήμα της νέας Τ, αλλά και να δεθεί αρμονικά με το περιβάλλον του κήπου σας.

Παρατήρηση : 
Οι παραπάνω προτάσεις δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως οι μοναδικοί τρόποι για τη Μετατροπή πισίνας σε Οικολογική . Είναι απλά μερικά παραδείγματα για να δείξουμε ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, που εξαρτώνται η κάθε μια από τις ειδικές συνθήκες του κάθε έργου.

Μετατροπή πισίνας  σε Τεχνική Λίμνη κολύμβησης

Η μετατροπή μιας συμβατικής πισίνας σε Τεχνική Λίμνη κολύμβησης είναι από τις πιο δύσκολες μετατροπές, καθώς χρειάζεται εκτεταμένες αλλαγές και στην ίδια τη πισίνα αλλά και στον περιβάλλοντα χώρο της.

Ελάτε να συζητήσουμε τη δυνατότητα μετατροπής της πισινας σας, σε μια οικολογική πισίνα χωρίς χημικά. Επικοινωνήστε μαζί μας για ένα ραντεβού που δεν κοστίζει, απλά ενημερώνει.