Βιολογικές πισίνες-Συχνές ερωτήσεις

από Μαρ 10, 2022

Βιολογικές πισίνες – Συχνές ερωτήσεις

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ;
  • Η φυσική πισίνα είναι μια πισίνα που περιέχει φυσικό, καθαρό νερό χωρίς καθόλου χημικά. Δηλαδή χωρίς χλώριο, αλάτι (για παραγωγή χλωρίου) ή οποιαδήποτε άλλη μέθοδο χημικής επεξεργασίας του νερού.
ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ; ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΓΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ;
  • Η επεξεργασία του νερού γίνεται με βιολογικό τρόπο, χωρίς τη χρήση χημικών. Το νερό περνάει μέσα από το βιολογικό φίλτρο, όπου υπάρχουν αερόβια και αναερόβια βακτήρια έτοιμα να αφαιρέσουν το μέγιστο από τα μονοκύτταρα άλγη καθώς και τις θρεπτικές ουσίες με τις οποίες τρέφονται.
  • Υπάρχει ενδεχόμενο να παραμείνουν ελάχιστα εναπομείναντα άλγη.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΤΥΠΟΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ;

Ναι, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι φυσικής πισίνας ανάλογα με τα τεχνικά μέσα που απαιτούνται για την λειτουργία τους. Κανένας όμως τύπος φυσικής πισίνας δεν χρησιμοποιεί έστω και ένα γραμμάριο κάποιου χημικού.

 

ΟΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΥΔΡΟΒΙΩΝ ΦΥΤΩΝ;

Υπάρχουν δύο κατηγορίες φυσικών πισίνων. Η πρώτη χρησιμοποιεί ένα βιολογικό φίλτρο που αποτελείται από ειδικά υδρόβια φυτά και υπόστρωμα υποδοχής τους που λειτουργεί σαν μηχανικό φίλτρο. Ενώ η δεύτερη κατηγορία χρησιμοποιεί σαν βιολογική και μηχανική διαδικασία, ειδικά βιολογικά φίλτρα. Τα υδρόβια φυτά στη κατηγορία αυτή δεν έχουν ενεργό παρά μόνο διακοσμητικό ρόλο

ΠΟΥ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΣΕ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ

Ανεξάρτητα με την κατηγορία της φυσικής πισίνας η εγκατάσταση του βιολογικού φίλτρου γίνεται σε ξεχωριστό χώρο (περιοχή αναγέννησης) και ο κολυμβητής δεν έρχεται σε επαφή με την συγκεκριμένη περιοχή

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΘΕΡΜΑΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ;

Ναι μπορούμε να την θερμάνουμε με τη βοήθεια σχεδόν κάθε συμβατικού μέσου θέρμανσης που χρησιμοποιείται στις παραδοσιακές πισίνες.

 

ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ;

Το κινούμενο νερό και οι φυσικοί εχθροί των κουνουπιών, κάνουν το περιβάλλον της φυσικής πισίνας πρακτικά εχθρικό για τα κουνούπια, ενώ αντίθετα, τα στάσιμα νερά που συχνά παραμένουν στους χώρους μας βοηθούν 100 φορές περισσότερό την παρουσία κουνουπιών σε σχέση με τη φυσική πισίνα.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΣΗ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΟΣΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ;

Μπορεί να ισχύει μόνο για τις φυσικές πισίνες με υδρόβια φυτά. Όχι όμως στις περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται τα ειδικά βιολογικά φίλτρα της  ΩΡΙΩΝ-poolsolutions

 

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΙΛΤΡΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΠΙΣΙΝΑ;

Όχι το βιολογικό φίλτρο μπορεί να τοποθετηθεί και σε ένα χώρο που δεν είναι, δίπλα στη πισίνα.

ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ Ή ΜΙΚΡΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΠΙΣΙΝΑ;

Μπορεί να γίνει γενικά σε κάθε μέγεθος και σχήμα, υπό την προϋπόθεση σωστής ενημέρωσης και συνεργασίας μεταξύ κατασκευαστή και ιδιοκτήτη.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΩ ΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΠΙΣΙΝΑ ΣΕ ΦΥΣΙΚΗ;

Ναι, είναι δυνατή η μετατροπή μιας παραδοσιακής πισίνας σε φυσική. Βέβαια δεν είναι τόσο απλή όσο η αλλαγή ενός φίλτρου παραδοσιακής πισίνας. Μια τέτοια αλλαγή απαιτεί την μελέτη σχεδίου που να είναι προσαρμοσμένο στις ειδικές συνθήκες τις πισίνας και του χώρου που την περιβάλλει.

 

Ασφαλώς με αυτές τις ερωτήσεις δεν μπορούμε να καλύψουμε όλες τις τυχόν απορίες σας. Επικοινωνήστε μαζί μας για ερωτήσεις που δεν καλύπτονται από αυτή τη λίστα.