Βιολογικά Φίλτρα πισίνας χωρίς χημικά

από Μαρ 10, 2022

Βιολογικά Φίλτρα πισίνας χωρίς χημικά

Το σύστημα βιολογικών φίλτρων που χρησιμοποιείται στις πισίνες χωρίς χημικά, σε συνδυασμό με την βοήθεια των φυσικών φαινομένων, επιτυγχάνει μέγιστη απόδοση με ελάχιστη ενέργεια.

Τα Βιολογικά Φίλτρα πισίνας χωρίς χημικά, καθώς δεν χρειάζονται άμεσο ηλιακό φώς, μπορούν εύκολα να εγκατασταθούν στα σκιερά μέρη που δημιουργούνται στις πισίνες για αυτόν τον σκοπό, επιτυγχάνοντας τη φυσική διαδικασία καθαρισμού του νερού χωρίς χημικά ή άλλες χημικές μεθόδους. Με τη βοήθεια τους εξασφαλίζουμε κρυστάλλινο καθαρό και υγιεινό νερό, και πρέπει να σημειωθεί ότι από τότε που άρχισαν να χρησιμοποιούνται αυτά τα βιολογικά φίλτρα το 1998, κανένα δεν έχει φθαρεί ή έχει αντικατασταθεί.

Βιολογικά Φίλτρα πισίνας χωρίς χημικά

Χαρακτηριστικά

Τα βιολογικά Φίλτρα αυτά ξεχωρίζουν κυρίαρχα για την εγγύτητα τους με τη φύση.
Υποστηρίζουν τη βιολογική λειτουργία, όπως φυσιολογικά συμβαίνει στα ποτάμια, μεγιστοποιώντας την αποσύνθεση και απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών με ελάχιστη χρήση ενέργειας.
Λόγω του συμπαγούς τρόπου κατασκευής και των ευέλικτων επιλογών εγκατάστασης τους, τα φίλτρα αυτά μπορούν να τοποθετηθούν στις πισίνες χωρίς χημικά, με ελάχιστη έως μηδενική απαίτηση χώρου.

Κάθε φίλτρο, ως τμήμα του συνολικού συστήματος φίλτρανσης, αποτελείται από ένα εσωτερικό σωλήνα συλλογής του νερού, ο οποίος καλύπτεται από στρώματα ορυκτού μαλλιού, τυλιγμένα με ένα ύφασμα από τυχαία διατεταγμένο πολυπροπυλένιο και πολυαμίδιο.

Τα Βιολογικά Φίλτρα πισίνας χωρίς χημικά, καλύπτονται με πλυμένα, απαλλαγμένα από φωσφορικά, στρογγυλά χαλίκια ειδικών διαστάσεων. Σε περιπτώσεις που θα επιθυμήσουμε φύτευση, σε ειδικά διαμορφωμένες περιοχές, για διακοσμητικούς λόγους, τα χαλίκια καλύπτονται με ειδικό φυτικό υπόστρωμα.

Βιολογικά Φίλτρα πισίνας χωρίς χημικά

Τοποθέτηση

Το σύστημα φίλτρανσης μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα ξεχωριστό τμήμα της Λίμνης Κολύμβησης ή της Οικολογικής πισίνας. Λειτουργεί σαν επιφανειακός απορροφητήρας (Skimmer) και τοποθετείται συνήθως σε περιοχή που αντικρύζει τον επικρατούντα άνεμο.

Στην περίπτωση Λίμνης Κολύμβησης μπορεί ακόμη να τοποθετηθεί στα αβαθή τμήματα της Λίμνης ή στο δάπεδο της κολυμβητικής περιοχής της.

Το νερό αναρροφάται μέσω των φίλτρων με τη βοήθεια των ειδικών αντλιών διοχετεύεται στη πισίνα μέσω ενός ρυακιού, μια πηγής ή ενός απλού στομίου. Με αυτό τον τρόπο μεταφέρεται στον επιφανειακό απορροφητήρα η επιφανειακή μόλυνση και από εκεί αφαιρείται εύκολα με μία απόχη.

Βιολογικά Φίλτρα πισίνας χωρίς χημικάΑρχή λειτουργίας

Η Λειτουργία των φίλτρων αυτών βασίζεται στις αρχές του μηχανικού και του βιολογικού καθαρισμού του νερού, ενώ τα στρώματα από τα βότσαλα λειτουργούν ως προ-φιλτράρισμα του νερού.
Ως μηχανικά φίλτρα επιτυγχάνουν την αφαίρεση των σταθερών δεσμών μεταξύ ορυκτών και οργανικών σωματιδίων. Αυτή η λειτουργία υποστηρίζει τη διαδικασία του βιολογικού καθαρισμού του νερού, που γίνεται με την βοήθεια μικροοργανισμών οι οποίοι εγκαθίστανται στην επιφάνεια και τα κενά του υποστρώματος φίλτρανσης. Όσο μεγαλύτερη είναι η επιφάνεια, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο αριθμός των μικροοργανισμών.

Τα συγκεκριμένα Βιολογικά Φίλτρα πισίνας χωρίς χημικά, είναι τα μόνα που συνδυάζουν τις ιδιότητες φίλτρων αργής και γρήγορης φίλτρανσης. Τα φίλτρα αργής φίλτρανσης που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του πόσιμου νερού, συγκρατούν μικροσκοπικά σωματίδια μεγέθους βακτηρίων, εξασφαλίζοντας κρυστάλλινο νερό και άριστες συνθήκες υγιεινής. Τα φίλτρα ταχείας ροής, δημιουργούν μια βιο-μεμβράνη που τροφοδοτεί οξυγόνο στις επιφάνειες, οι οποίες δεσμεύουν μεταλλικά στοιχεία. Έτσι η περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά μειώνεται και εμποδίζεται η ανάπτυξη φυκιών στο νερό.

Λόγω του απλού σχεδιασμού του συστήματος και των ευέλικτων επιλογών εγκατάστασης, μπορεί να αποφευχθούν σφάλματα και να εξασφαλιστεί σταθερή ροή σε όλους τους τομείς.

Τα συστήματα αυτών των φίλτρων γενικά χρειάζονται ελάχιστη συντήρηση και είναι εξαιρετικά μακράς διαρκείας. Αξίζει να ξανατονίσουμε ότι από το 1998 που άρχισε να χρησιμοποιείται αυτό το είδος τεχνικής, κανένα σύστημα φίλτρου δεν έχει φθαρεί και δεν έχει αντικατασταθεί

Βιολογικά Φίλτρα πισίνας χωρίς χημικά

Επικοινωνήστε μαζί μας για μια αναλυτικότερη ενημέρωση και για τυχόν πρόσθετα ερωτήματα